advertentie

FilmGroep8! hoopt dit jaar al op veel animo

Yentl Evers is momenteel druk bezig met de voorbereidingen van FilmGroep8!. De film moet dit jaar al een alternatief zijn voor de musicals op de basisscholen.

Samen met vier andere jonge cultuurmakers hoopt regisseur Evers zo snel mogelijk aan de slag te mogen met verschillende achtste-groepers. ‘Toen het idee in me opkwam ben ik meteen begonnen met mensen bellen en dingen regelen. Gelukkig waren er verschillende mensen die graag wilden meewerken.’ Een van de mensen die betrokken is bij het project is Koos Franssen. De muzikant van feestband Net Oet Bèd levert de muzikale bijdrage voor het project. ‘Het is een mooie uitdaging, vooral door de combinatie tussen muziek en jeugd’, vertelt Franssen.

Lange termijn

Het initiatief heeft al de interesse gewekt van meerdere scholen, ook in de gemeente Venlo. ‘De eerste school staat al officieel ingeschreven en er zijn ook nog een aantal scholen die contact hebben opgenomen om dit jaar al mee te doen met de pilotversie’, zegt Yentl. Wanneer het project een succes wordt, hoopt Evers het project verder door te ontwikkelen: ‘De film moet niet alleen in coronatijd interessant zijn. Ook voor komende jaren hopen we dat we scholen kunnen overtuigen te kiezen voor een film in plaats van een musical.