advertentie VieCuri Mooi

Na het toiletpapier worden nu fietsonderdelen gehamsterd

Het zijn gouden tijden voor fietshandelaren. Want één van de weinige zaken die we in coronatijd onbekommerd kunnen doen is fietsen.

'Het is soms lastig aan klanten uit te leggen dat zelfs op een simpele binnenband tegenwoordig wachttijd zit', zegt Ben Roulaux beter bekend als De Fietsenmaker. 'Het is momenteel druk, maximaal druk. Mensen springen op alles. Van racefiets tot elektrische fiets.'   

Wachttijden

Het zijn zaken die ook worden herkend bij Fietscorner Van Hoogstraten met zaken in Blerick en Tegelen. 'Mensen willen naar buiten en iets ondernemen. Daarbij hebben ze het fietsen weer ontdekt. Ik vind het soms sneu om te zeggen, zeker in vergelijking met andere ondernemers die het door corona zwaar hebben. Maar bij ons gaan de zaken heel goed', zegt Mark van Hoogstraten. Die enorme vraag naar fietsen en alles wat daarmee te maken heeft, heeft ook een keerzijde. 'Populaire type fietsen zijn niet meer te krijgen en je merkt dat bij toeleveranciers wachttijden ontstaan.

Stilstand

En dan is er nog de categorie die na lange tijd de fiets weer heeft ontdekt. 'Je krijgt de prachtigste dingen te zien, wielafmetingen die al jaren niet meer bestaan. Of verhalen van mensen die verbaasd zijn dat er na vijftien jaar stilstand toch het een en ander mankeert aan de fiets', zegt Roulaux.