advertentie

Feel the 50s verplaatst vanwege Brüder-tent

Festival Feel the 50s vindt dit jaar niet plaats op de vertrouwde plek in het Nolenspark maar op de Maasboulevard. De eenmalige verplaatsing heeft te maken met de tijdelijke supermarkt van Die 2 Brüder in het Nolenspark.

Alternatieve locaties

De organisatie heeft snel na de komst van de supermarkttent gesprekken gevoerd met de gemeente over de consequenties. De tent zou mogelijk niet op tijd weg zijn en zelfs als de planning wel gehaald wordt, is het gras in het park waarschijnlijk compleet verdwenen. Er zijn daarom weken geleden al alternatieve locaties bekeken. Nu is de knoop doorgehakt en besloten dat het festival verhuist naar de Maasboulevard, rond de Venlose jachthaven.

Veel extra werk

‘Verplaatsing had niet per se onze voorkeur’, zegt organisator Tom Ketelings. ‘Bezoekers zijn net een beetje gewend aan de plek. Bovendien betekent het intekenen en het indienen van een vergunning voor een nieuwe plek veel extra werk voor de productie en de logistiek.’ Toch bleek de afgelopen weken dat de voordelen van het Nolenspark niet opwegen tegen de nadelen.

Meer oppervlak

Feel the 50s strijkt neer op de plek waar ook foodfestival Spijs! wordt georganiseerd. De organisatoren zien een zelfde soort opzet voor zich. ‘Langs het fietspad kunnen marktkraampjes met vintage-spullen en eten komen. Het podium met dansvloer kan op het vlakke deel bij de trappen. Qua bruikbare oppervlakte is dit terrein zelfs iets groter dan de plek in het Nolenspark’, stelt programmeur Marco Schell. Alleen voor de classic cars-show die normaal gesproken plaatsvond op het Nolensplein is nog geen passende oplossing gevonden.

Feel the 50s vindt plaats in het weekend van 18 en 19 mei.

advertentie

Lees ook deze artikelen