advertentie Obesitas kliniek header januari

FC Twente wint dik verdiend in De Koel

VVV heeft opnieuw geen resultaat kunnen boeken in de Eredivisie. FC Twente was in De Koel met 1-2 te sterk en het was aan de vele gemiste kansen te danken dat de score niet hoger uitviel.

Veel kansen voor Twente

FC Twente was met afstand de betere ploeg in de eerste helft. Danilo kon na een klein half uur volledig vrij de 0-1 binnenschuiven na een al even vrije doortocht van Cerny in het strafschopgebied. Na dat doelpunt kreeg Twente kans op kans om de score uit te breiden, alleen de ploeg uit Enschede liet dat na. Thorsten Kirschbaum kon een paar keer redding brengen en Ilic zag een inzet op de lat belanden. In de openingsfase was er aan beide kanten al een doelpunt afgekeurd, vanwege een overtreding en buitenspel.

Spanning

In de tweede helft gebeurde er lange tijd niks, totdat Christian Kum een pass van Kirschbaum niet goed verwerkt kreeg. De bal belandde voor de voeten van Ilic, die hem van buiten het strafschopgebied fraai in de verre hoek krulde. Dat het toch tot het einde spannend bleef, had VVV te danken aan Evert Linthorst die met een leep kopballetje Twente-doelman Drommel verschalkte. Georgios Giakoumakis, die met Jafar Arias weer het aanvalsduo vormde, kreeg in de slotfase nog een kans maar wist die niet te benutten. Het bleef dus bij 1-2 en dat betekent dat VVV na dertien duels negen punten heeft. Dinsdag staat de laatste wedstrijd van 2020 op het programma. Dan gaat VVV op bezoek bij PSV.