advertentie Obesitas

Graf oud-burgemeester van Tegelen hersteld

Na 144 jaar krijgt Gerardus Joannes de Rijk (1795 - 1875) een gerestaureerde grafsteen in de voormalige begraafplaats van de Martinuskerk.

Invloedrijkste persoon

De Rijk was burgemeester van Tegelen van 1849 tot 1852 tevens was hij lid van de Eerste Kamer namens Limburg en de Provinciale Staten van Limburg. De Rijk kwam uit een rijke familie en naast zijn politieke functies was hij steenfabrikant en reder. Voor zijn tijd was hij vermoedelijk de rijkste en invloedrijkste persoon die Tegelen gekend heeft.

Op het oude kerkhof naast de Martinuskerk in Tegelen ligt hij sinds mei 1875 begraven naast zijn vrouw Theodora de Koning. Zijn grafsteen is in de jaren zestig van de vorige eeuw vernield maar altijd bewaard gebleven door de kerk.

Terugplaatsen

Dit was voor de Heemkundige Kring Tegelen reden deze steen te restaureren. Dit jaar nog hoopt men in Tegelen de steen te kunnen terugplaatsen op het graf in het bijzijn van familie van inmiddels 144 jaar geleden overleden Gerardus Joannes de Rijk. Daarvoor is de Heemkundige Kring nog wel op zoek naar nazaten van de invloedrijke oud-burgemeester.