Extra maatregelen: deels eenrichtingsverkeer in binnenstad

In de Lomstraat, Maasstraat en Steenstraat in de Venlose binnenstad wordt eenrichtingsverkeer ingesteld. Dat is een van de extra maatregelen die de gemeente neemt om het centrum veilig te houden.

Afgelopen zondag was het te druk in de binnenstad, vooral in de Duitse hoek. Met Hemelvaart voor de deur wil de gemeente een herhaling van die situatie voorkomen.

Volgens Venlo is sluiting van de grens of grenstoezicht vanwege afspraken tussen Nederland en Duitsland niet mogelijk. Daarom worden er lokaal maatregelen genomen. De nieuwe maatregelen worden verspreid in de Duitse media. Venlo geeft daarbij aan dat het te vroeg is om van een bezoek aan de stad een gezellig dagje uit te maken met de hele familie.

Straten afsluiten

Van donderdag tot en met zondag geldt het scenario Duitse dag. Er worden dan verkeersregelaars en tekstkarren ingezet om de doorstroming te verbeteren. De Vleesstraat krijgt een afscheiding met grote pionnen om looprichtingen te creëren. Indien nodig kunnen straten tijdelijk worden afgesloten zodat er geen nieuwe bezoekers meer in kunnen. Als het te druk wordt in de hele binnenstad krijgt het verkeer geen toegang meer tot het centrum of tot parkeergarages en parkeerterreinen.

In drie straten geldt dus eenrichtingsverkeer. Dat betekent dat de Lomstraat alleen toegankelijk is vanuit de Geldersepoort, de Maasstraat alleen vanuit de Oude Markt en de Steenstraat alleen vanuit de Markt.

Tien regels

De extra maatregelen komen bovenop de tien regels die vorige al werden gepresenteerd. Daarin staat onder meer dat mensen zoveel mogelijk alleen moeten komen, gericht hun aankopen moeten doen en anderhalve meter afstand moeten houden. Wie dat niet doet, loopt het risico om een boete van 390 euro te krijgen.