advertentie Obesitas

Bron: dorpsraad Arcen

Extra controles moeten helpen tegen foutparkeerders in Arcen

De gemeente gaat extra controleren op fout geparkeerde auto’s in het centrum van Arcen. Dat is een toezegging aan de inwoners van Arcen. 

Verkeerd geparkeerde auto’s in het centrum, Cecile van den Kroonenberg van de dorpsraad noemt het een van de grote problemen in Arcen. En van handhaving is volgens Van den Kroonenberg nu eigenlijk geen sprake. Daar komt nu dus verandering in. Politie en gemeentelijke handhavers gaan op korte termijn controleren in het dorp. Met name op straten als de Maasstraat, het Raadhuisplein en de Schans. 

Eigen inwoners

Het zijn niet alleen de toeristen in Arcen die zich schuldig maken aan het foutparkeren. Ook de eigen inwoners maken misbruik van de parkeersituatie. Zo wordt de parkeerplaats tegenover de bakker, waar vijftien minuten geparkeerd mag worden met blauwe kaart, soms wel een dag gebruikt door dezelfde auto. Ook mensen die parkeren op het fietspad bij de supermarkt en op groenstroken bij de MFA zijn de dorpsbewoners een doorn in het oog.

Parkeervisie

Als het aan de dorpsraad ligt, gaat er meer veranderen op het gebied van parkeren in Arcen. In de parkeervisie die binnenkort aan de wethouder wordt aangeboden, heeft de dorpsraad de wens opgenomen dat toeristen die het dorp bezoeken hun auto parkeren op de parkeerplaats bij de Kasteeltuinen.