Evert Thielen uitgeroepen tot Venlonaer van ‘t Jaor

Kunstenaar Evert Thielen is de Venlonaer van ‘t Jaor 2019. Dat heeft voorzitter Toine Hazenbosch van het stichtingsbestuur zojuist bekendgemaakt in Nedinscoplein.

Thielen krijgt de titel vanwege de grote overzichtstentoonstelling van zijn werk, die begin vorig jaar mensen vanuit het hele land naar Venlo trok.

De 66-jarige Thielen, bekend van zijn veelluiken en panelen, woont in Brugge maar werd geboren in Venlo. Met de expositie in het Limburgs Museum keerde hij dus terug op zijn geboortegrond. Daarmee ging een wens in vervulling.

110.000 bezoekers

De tentoonstelling in Venlo (naast de veelluiken en schilderijen in het Limburgs Museum waren er schetsen te zien in het nieuwe Van Bommel van Dam) was een groot succes. Er kwamen 110.000 mensen op af. Dat was ook buiten de musea merkbaar, omdat de bezoekers die vaak van ver kwamen in Venlo bleven om te eten, te winkelen of zelfs te overnachten.

Uitgesteld

Door alle maatregelen rondom het coronavirus moest de bekendmaking van de Venlonaer van ’t Jaor in het voorjaar uitgesteld worden. De huldiging voor genodigden vindt onder voorbehoud plaats op donderdag 17 september.