Europese subsidie voor theater en topcuisine Venlo

De Europese Unie investeert in de culinaire en culturele wereld van de Euregio Rijn-Maas-Noord. Doel is om met onder andere toprestaurants en theaters de regio aantrekkelijk te maken voor toerisme.

In totaal worden zes projecten in de Euregio gesteund door Europese subsidies. 

Cultuur

Zo komen er wisseltentoonstellingen op het gebied van natuur en cultuur tussen musea in de grensregio. De theaters van Krefeld, Mönchengladbach en Venlo laten een onderzoek doen naar structurele samenwerking.

In totaal gaat het bij de zes projecten om een Europese subsidie van bijna 160.000 euro. Dat is de helft van de kosten. De deelnemers aan een project betalen de andere vijftig procent.

Topcuisine

Een ander project dat financieel gesteund wordt is onderzoek naar het oprichten van een Euregionaal Gastronomisch Instituut. Daar worden dan topkoks en bedienend toppersoneel opgeleid. Het koken met regionale producten en gastvrijheid staan daarin centraal.

Aantrekkelijke regio

De Euregio wil zich als gezonde en toeristisch aantrekkelijke regio profileren en aansluiten bij de trend naar gezond en lekker eten met streekproducten. In het voorjaar van 2021 wordt er een groot symposium georganiseerd met sprekers uit Frankrijk en de Verenigde Staten waar al gastronomische instituten bestaan. Deze bijeenkomst is bedoeld om ideeën uit te wisselen om uiteindelijk een soortgelijk instituut in de regio te beginnen.