advertentie Obesitas

Erfstuk belandt per ongeluk bij kringloop

De Venlose Angelique Leurs is dringend op zoek naar een wiegje dat per ongeluk naar de kringloop is gebracht en sindsdien spoorloos is. ‘Het heeft een zeer emotionele waarde voor mij.’ 

Ex ruimde op

Het zal je maar gebeuren. Je ex ruimt de schuur of de garage op en geeft per ongeluk een waardevol familiebezit mee aan de kringloopwinkel. Angelique Leurs overkwam het. Ze kwam er vorige maand achter dat het wiegje dat ze erfde van haar grootouders was opgehaald door de kringloopwinkel. Nu doet ze een oproep om het terug te krijgen.

Emotionele waarde

‘Het wiegje zit al heel lang in de familie. In de oorlog zijn mijn opa en oma heel veel familieleden kwijtgeraakt, maar het wiegje kwam er ongeschonden uit. Ik heb er zelf ingelegen, net als mijn kinderen. Ik zou heel graag willen dat het wordt doorgegeven als mijn kinderen weer kinderen krijgen’, zegt Leurs.

Geen kwade opzet

Angelique gaat niet uit van kwade opzet bij haar ex. Toch zit ze nu met de gebakken peren. Ze zocht na de onplezierige ontdekking meteen contact met de kringloopwinkel. Maar die kon het wiegje vooralsnog niet traceren. Daarom plaatste ze ook een oproep op Facebook in de hoop het familie-erfstuk terug te krijgen.

Dubbele prijs

Dat bericht werd massaal gedeeld. Even leek er zelfs een match met een aangeboden wiegje op Marktplaats. Maar dat bleek toch niet het bewuste wiegje te zijn. Leurs hoopt dat de mensen die het wiegje nu in bezit hebben contact met haar opnemen. ‘Ik wil het wiegje graag terugkopen. zelfs voor het dubbele van de prijs. En ze mogen het van mij dan zelfs houden totdat het kind waarvoor ze het gekocht hebben eruit is gegroeid.’