advertentie

Eretitel voor Venlose danslerares Dorris Titulaer

De Venlose danslerares Dorris Titulaer mag zich sinds deze week life member van de Royal Academy of Dance noemen. Titulaer is de tweede Nederlander met die eretitel. 

'Vergelijk het met oeuvreaward bij bijvoorbeeld de muziekawards. Artiesten met een lange staat van dienst krijgen een titel en een beeldje. Zoiets is dit ook, alleen krijg ik geen beeld maar een papiertje', spreekt Titulaer. De Venlose vierde vorig jaar de veertigste verjaardag van haar dansstudio en is zelf al 42 jaar lid van de Royal Academy. De eretitel is de bekroning van haar werk in de danswereld.

Elizabeth II

Behalve eer levert het Titulaer nog iets speciaals op. 'Bij evenementen van de Academy mogen de life members als tweede een plaats kiezen. Na de patroon van de Royal Academy, koningin Elizabeth II. Inderdaad, wanneer de koningin haar plaats heeft gekozen ben ik aan de beurt', spreekt Titulaer lachend. 61 jaar is ze inmiddels, maar nog altijd is Titulaer actief als danslerares. En daar brengt deze eretitel geen verandering in. 'Ik blijf doorgaan, dans staat bij mij nog altijd op de eerste plaats.'