advertentie Blauwwater Header

Emmaus heeft meer tijd nodig bij verkoop Trappistenklooster

Het stichtingsbestuur van Emmaus Feniks in Tegelen verwacht nog zeker een maand nodig te hebben voordat het kan overgaan tot verkoop van het voormalige Trappistenklooster aan Ulingsheide.

Dat schrijft voorzitter Marieke Kruit in een schriftelijke verklaring. Emmaus Feniks heeft van zowel de bedrijven Raas/Werkconsult als Rendiz een bod op het kloostercomplex ontvangen. 'Het bestuur heeft bij  beide biedingen behoefte aan verduidelijking en eventueel aanvulling', zo staat te lezen.

Deskundigen

Om tot een zo zorgvuldig mogelijke afweging en keuze te komen moet Emmaus Feniks naar eigen zeggen eerst overleg plegen met externe deskundigen en adviseurs. Dat gaat dus zeker nog een maand in beslag nemen, verwacht Kruit. 

Arbeidsmigranten

De verkoop van het kloostercomplex ligt gevoelig, met name bij de huidige bewoners van leefgemeenschap Emmaus Feniks. Die bewoners vrezen op termijn  te moeten wijken omdat zowel Raas/Werkconsult als Rendiz plannen hebben voor huisvesting van arbeidsmigranten. Samen met omwonenden hebben de huidige bewoners van het klooster daarom een alternatief plan gemaakt. 

Zorgen

'Hoewel het bestuur begrip heeft voor de zorgen en onzekerheden die intern en extern de laatste dagen van vele kanten naar voren zijn gebracht, en er behoefte is aan duidelijkheid op korte termijn, is het noodzakelijk dat de uiteindelijke keuze zeer zorgvuldig gemaakt wordt', schrijft Kruit.Daarbij wordt er gewezen op het feit dat alleen bij een verkoop van het klooster toekomst is voor de leefgemeenschap van Emmaus Feniks. De stichting gaf al eerder aan de onderhoudskosten die bij het klooster horen niet te kunnen dragen.