Elfde nederlaag op rij voor VVV

VVV loopt voor de elfde keer op rij teleurgesteld de kleedkamers in; een negatief clubrecord. De Venlonaren verloren met 2-0 van Sparta in Rotterdam.

De laatste keer dat VVV won, was op 27 januari met 4-1 tegen Vitesse: de wedstrijd waar Giakoumakis vier doelpunten wist te maken. Daarna heeft VVV geen punten meer weten te pakken. 

Dat houdt in dat het gat naar de veilige plek in het klassement, drie punten is. VVV staat nu zestiende, maar mocht FC Emmen zondag winnen of gelijkspelen, zakt VVV naar plek zeventien. Voor VVV is deze nederlaag volgens aanvoerder Post een mentale klap. 'Het zit echt in onze koppies, de mentaliteit is niet goed en het is mentaal heel erg zwaar. We hebben behoefte een resultaat. Maar op deze manier wordt het een flinke opgave om in de Eredivisie te blijven', zei hij in een interview direct na de wedstrijd met ESPN.

Publiek

Voor het eerst sinds oktober vorig jaar, toen ook een uitwedstrijd, speelde VVV weer met publiek op de tribunes. Daar werd door een bezoeker goed gebruik van gemaakt want het hoogtepunt van de eerste helft was een huwelijksaanzoek. Het antwoord was volmondig ja. Naast een verloving tijdens de eerste helft in het Spartaanse kasteel, viel er ook een doelpunt. In de 41e minuut schiet Duarte de bal via een langeafstandsschot langs Kirchbaum, die kansloos werd achtergelaten. De bal werd namelijk op het laatste moment van richting veranderd via het been van Dekker.  

Zonder Giakoumakis

De tweede helft laat ook weinig mogelijkheden zien voor de Venlonaren. Luhukay besloot Mashash het veld op te sturen, wat wel voor meer beweging zorgde. Hij creëerde enkele kansen en gevaarlijk spel, maar afronden zat er niet in. De Griek die normaal voor VVV afrondt werd gemist. Giakoumakis moest de wedstrijd namelijk overslaan door een schorsing na vijf gele kaarten. 

In de 67e minuut viel dan de beslissende treffer voor Sparta: 2-0 door Smeets. Een fraai doelpunt. De frustratie bij de Venlonaren steeg en dat was ook te merken aan het aantal overtredingen. VVV had het duidelijk niet onder controle. 

Heracles

Vrijdag 30 april speelt VVV een uitwedstrijd tegen Heracles, momenteel achtste in de lijst. De Venlonaren moeten snel punten gaan pakken, anders komt een directe degradatie steeds dichterbij.