advertentie

Bijna alle bewoners Heierkerkweg willen woning verkopen

Elf van de twaalf bewoners van Heierhoeve, vlak bij het geplande windpark in Blerick, willen hun woning verkopen.

Dat blijkt uit antwoorden van Gedeputeerde Staten op schriftelijke vragen van het Venlose Statenlid Jasper Kuntzelaers. Een bewoner ziet af van de regeling. De elf bewoners die wel interesse hebben, kunnen tot twee jaar na ingebruikname van de windmolens bepalen of ze definitief meedoen. De bewoners wonen allemaal aan de Heierkerkweg.

Binnen 1 kilometer

De woningen die zijn geselecteerd en dus in aanmerking komen voor de regeling liggen binnen een kilometer van de dichtsbijzijnde turbine. Bovendien staan ze binnen het directe invloedgebied van de ontwikkeling van bedrijventerrein Trade Port Noord en de railterminal Greenport Venlo. De waarde van de woning wordt bepaald door drie taxateurs. Bepalend is de waarde op 1 januari 2018, zonder windmolens. De bewoners mogen proberen hun huis zelf te verkopen. Als dat niet lukt, koopt Ontwikkelbedrijf Greenport Venlo de woning voor 95 procent van de marktwaarde.


Negen turbines

De provincie wil negen windmolens plaatsen langs het spoor tussen Venlo en Sevenum. Met name in Blerick en Boekend is veel verzet tegen die plannen. De Raad van State moet nog uitspraak doen over bezwaren die zijn ingediend tegen het Venlose windpark.

advertentie

Lees ook deze artikelen