advertentie Obesitas

El Salvador Jay

Zijn jullie al gaan kijken naar de gerestaureerde gevels tegenover het stadhuis? Heel lang heeft er een zeil voor gehangen, waardoor ze aan het oog onttrokken waren.

Deze week is het eindelijk weggehaald. De gevels zijn prachtig geworden. Kleurrijk ook, ze stralen echt. Zoals honderden jaren geleden. Veel monumenten in Venlo zijn in de Tweede Wereldoorlog verwoest of in de jaren erna gesloopt. Die er nog zijn, voegen in de beleving van inwoners en bezoekers veel toe aan de kwaliteit van ’t stedje. In dat licht is het aevel onbegrijpelijk, dat Fort Sint Michiel in de nieuwe plannen voor het kazerneterrein de rol van Assepoester toebedeeld heeft gekregen. Alle mooie woorden over het monumentale fort, ooit gebezigd door Stiefmoeder Gemeente, blijken alzoeë loos gebazel geweest te zijn.

Iets anders. Onze Jay Driessen heeft nog twee wedstrijden voor de boeg als hoofdtrainer. Hij heeft het boven verwachting gedaan. Zes punten. Bovendien was VVV niet kansloos in de uitwedstrijd tegen AZ. Het zelfvertrouwen is terug. In de media komt een man naar mijn hart aan het woord. Zijn interviews bij Omroep Venlo zijn een baken van relativering en rust. De vorige week zaterdag las ik het vraaggesprek in De Limburger. Onder meer over zijn jeugd en familie. Het raakte mij.
In aanloop naar de thuiswedstrijd tegen Emmen hingen in de binnenstad de inmiddels vertrouwde posters van Studio Denk. De ontwerpers hadden gekozen voor een foto van Jay Driessen als blikvanger met de tekst 'koning Jay Driessen'. Wanneer het VVV lukt om vanavond van PEC Zwolle te winnen en in de laatste wedstrijd voor de winterstop in Arnhem een puntje te pakken, dan wordt koning Jay Driessen de El Salvador van dit catastrofaal begonnen seizoen. Collagekunstenaar Jos Deenen heeft er alle vertrouwen in, dat het gaat gebeuren.

Blijft natuurlijk de prangende vraag: wie komt er tijdens de winterstop aan het roer te staan in De Koel? Van doorgaans welingelichte kringen heb ik vernomen, dat gesproken is met Sef Vergoossen. Hij beschikt over de door de KNVB vereiste licentie. Met de last en de druk van het trainerschap heeft de sympathieke Midden- Limburger het aevel gehad. Daarom is Vergoossen gepolst als adviseur. Zegt hij er ja op, dan kan El Salvador Jay verdergaan op de ingeslagen weg.

Wies ’t aevel weer ens is,
Sef Derkx