Einde Kwiek nog eventjes uitgesteld

Het definitieve einde voor voetbalclub Kwiek is nog even uitgesteld. Er waren vrijdagavond niet genoeg leden aangemeld voor de digitale vergadering om de club te kunnen opheffen.

Eerder deze maand bleek al dat het doek waarschijnlijk snel zou vallen voor Kwiek. De club zegde de gebruikersovereenkomst voor sportpark Hagerhof in Venlo-Zuid per 1 april op. Het voornemen om te stoppen moest vrijdagavond alleen nog bekrachtigd worden door de leden.

Geen aanmeldingen

Buiten het bestuur zelf nam echter alleen de contactpersoon van de gemeente de moeite om in te loggen vanaf 20.00 uur. Kwiek had nog twee actieve teams en een aantal steunleden. Bestuurslid Ramon van Heel denkt dat de vergadering via Teams een te grote drempel is geweest voor zowel oudere als jongere leden. Een ander bestuurslid noemt de opkomst ‘Triest.’

Nieuwe vergadering

Formeel kon er daarom geen besluit worden genomen over de beëindiging van de activiteiten van de club. Over twee weken wordt er een nieuwe vergadering belegd waar leden de kans krijgen om nog een zegje te doen. Volgens de statuten is er dan geen minimale opkomst nodig om tot een besluit te komen.

Fusieclub

Kwiek Venlo ontstond in 2012 uit een fusie van RKSV Venlo en SV Quick Boys ’31. De laatste periode waren er alleen nog twee seniorenteams actief. De vereniging kampte met financiële problemen en klopte daarom aan bij de gemeente voor ondersteuning. Om de schulden niet verder op te laten lopen werd besloten om de overeenkomst voor Hagerhof te beëindigen. De club kon dus vanaf deze maand geen gebruik meer maken van het sportpark.