advertentie Viecuri Mooi

Eerste uitoverwinning voor VVV

VVV-Venlo behaalde vanavond de eerste uitzege van het seizoen. Een zwaarbevochten overwinning in Dordrecht leverde de ploeg van Jos Luhukay een plek in het linkerrijtje op.

0-1

Met een nog geblesseerde Braken en interlandverplichtingen van Sorga, begon VVV Venlo spitsloos aan de wedstrijd tegen FC Dordrecht. De thuisploeg begon de wedstrijd al in de eerste minuten met pogingen op het doel van VVV. Maar kort daarna kregen ook de Venlonaren de eerste kansen. Na pogingen van Schroijen, Munsters en Bastiaans, was het in de 39e minuut de 18-jarige Smans die de enige treffer van de wedstrijd maakte. Na een voorzet van Roemer tikte de middenvelder de bal in het doel van FC Dordrecht. Daarmee maakte Smans zijn eerste doelpunt in het betaald voetbal. 

Spectaculaire redding

Beide ploegen begonnen zonder wijzigingen aan de tweede helft. In de 54e raakte Danny Post geblesseerd en kwam Tristan Dekker voor hem in het veld. In de 67e minuut wisselde Jos Luhukay doelpuntenmaker Smans voor Hupperts. In de 85e minuut werd het nog even spannend voor de Venlonaren door een vrije trap niet ver van de goal van VVV. Van Huizen kopte de bal echter over het doel. Nadat Bastiaans en Schroijen nog gewisseld werden voor Johansson en Van Dijck, was het vooral FC Dordrecht dat de laatste minuten druk bleef zetten. In de 89e minuut leverde een overtreding op Pachonik nog een gele kaart op voor Donkor. In de 6 minuten extra tijd was het nog even billenknijpen voor VVV. Een hoekschop voor VVV in de 94e minuut leverde geen gevaar op voor de thuisploeg. In de slotfase van de wedstrijd voorkwam Lukáš Zima, in de 95e minuut, met een spectaculaire redding de gelijkmaker.