advertentie

Eerste podiumplek bij senioren voor junior Verhorstert

Ivo Verhorstert heeft gisteren zijn eerste Europese podiumplaats bij de senioren weten te bemachtigen. In Zürich werd hij tweede. 

De Venlose judoka (links op de foto) is nog altijd junior maar stoomde bij het seniorentoernooi met vier gewonnen partijen de finale in. In deze finale kwam hij eerst op voorsprong met een wazari. Pas in de laatste anderhalve minuut kreeg hij eenzelfde score tegen en uiteindelijk verloor hij door een houdgreep.

Toch keek Verhorstert tevreden terug op het toernooi. 'Natuurlijk had ik de finale graag willen winnen, maar dit is weer een flinke stap vooruit. Vorige week verliep het Nederlands Kampioenschap teleurstellend met een vijfde plaats. In kom nog steeds fysiek tekort maar het wordt snel minder. Ook is de coachwisseling erg wennen voor mij.”

'Meer dan tevreden'

Verhorstert, derde op de wereldranglijst -60kg. bij de junioren, heeft de overstap naar de zwaardere gewichtsklasse -66kg gemaakt en is over gegaan naar het nationale trainingscentrum in Papendal. 'Zulke overstappen kosten meestal een jaar tijd. Als je dan ook nog een uitstapje naar het senioren judo maakt op Europees niveau dan mag ik meer dan tevreden zijn met dit resultaat na 2 maanden in mijn nieuwe klasse.'

advertentie

Lees ook deze artikelen