advertentie

Eerste Opstaeker voor burgemeester Scholten

In het Venlose stadskantoor werd vandaag de eerste Opstaeker verkocht aan burgemeester Antoin Scholten. En wat normaal een feestje is op de elfde van elfde, is dit jaar helemaal anders.

Vors Joeccius XI Roel Versleijen noemt het ‘jarig zijn zonder dat er een verjaardagsfeestje mag worden gevierd’. Maar toch werd vandaag met de verkoop van de eerste Opstaeker het startschot gegeven voor een nieuw vastelaovesseizoen. Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus werd dit gedaan in kleine kring in het stadskantoor.

Muzikanten

Op d'n Opstaeker staan twee muzikanten met deksels en dikke trom en vijf puzzelstukjes die als confetti op hen neerdalen. Die puzzelstukjes staan voor de stadsdelen. D'n Opstaeker is bedoeld als blijk van waardering voor de vrijwilligers die carnavalsactiviteiten organiseren, teken van betrokkenheid bij de vastelaovend en als financiële opsteker voor de verenigingen. De stadsdeelverenigingen hopen dat vastelaovesvierders de broche juist in dit moeilijke jaar kopen om de verenigingen te ondersteunen.