advertentie Obesitas kliniek header januari

Eerste nieuwe woningen in Teuniswijk Venlo-Noord klaar

De eerste 28 nieuwbouwwoningen in de Teuniswijk in Venlo-Noord zijn opgeleverd. Uiteindelijk moet er een nieuwe wijk met 68 woningen ontstaan.

De Teuniswijk is het gebied tussen de Veldenseweg, Hogeweg en Bisschop Hoensbroeckstraat in Venlo-Noord. De portiekflats daar maken plaats voor nieuwe woningen. Dat gebeurt gefaseerd, zodat bewoners die dat willen in de wijk kunnen blijven wonen. De eerste flats werden vorig jaar gesloopt. Nu het eerste deel van de nieuwbouw is opgeleverd, kan ook weer een deel van de flats worden gesloopt. Die sloop vindt naar verwachting volgende maand plaats.

Eind 2022 alles klaar

Woonwenz verwacht in maart 2021 te kunnen starten met het bouwen van de volgende 33 woningen. Begin 2022 wordt vervolgens de laatste flat gesloopt en daarna staat de bouw van de laatste zeven woningen op het programma. Woonwenz wil de transformatie van de Teuniswijk eind 2022 afronden.

De nieuwe woningen zijn energieneutraal en gasloos en ze staan in een groene omgeving. De nieuwbouw bestaat uit een mix van eengezinswoningen en levensloopbestendige woningen. Het gaat om huurwoningen, waarvan een flink deel sociale huur.

Meer huurwoningen

Woonwenz verwacht dat er meer gebouwd gaat worden in Venlo-Noord en is daarover in gesprek met de gemeente. Mede omdat er in de Teuniswijk minder woningen terugkomen dan er stonden (68 tegenover 126), is er vraag naar goede en betaalbare huurwoningen.

Pim van den Broek

Pim van den Broek