advertentie Obesitas kliniek header januari

EENLokaal wil zwembadplan met realistische cijfers

Coalitiepartij EENLokaal ziet wel degelijk het belang van een nieuw zwembad in Blerick, maar niet op basis van 'te hoog gegrepen aannames', schrijft de partij.

Wanneer de gemeenteraad eind deze maand spreekt over de bouw van het zwembad, moet dat voor EENLokaal gebeuren op basis van reële cijfers. De partij zet vooral vraagtekens bij het aantal extra bezoekers dat het nieuwe zwembad volgens de berekeningen van de gemeente gaat trekken. 'Trouwe bezoekers ten oosten van de Maas zullen volgens ons eerder blijven zwemmen in Straelen, Walbeck, Reuver of Roermond. Wij verwachten dus geen toename van gemiddeld ruim 30 bezoekers', schrijft de partij over het scenario om in Blerick twee 25 meter baden en een therapiebad te bouwen.  

Onwaarschijnlijk

Een andere scenario gaat uit van de bouw van een 50 meterbad en een multifunctioneel 20 meterbad dat zelfs 90 extra dagelijkse bezoekers naar Blerick gaat trekken, zo rekent de gemeente voor. Maar dat aantal acht EENLokaal 'nog onwaarschijnlijker'. Bovendien werd eerder duidelijk dat de Stichting Buitenbad Groot Venlo tegen de bouw van zo'n 50 meterbad is omdat dit ten koste gaat van een groot deel van de ligweide van het buitenbad. 

Gedegen besluit

EENLokaal vraagt nu dus om een uitgewerkt plan dat uitgaat van de huidige 120.000 bezoekers op jaarbasis. 'Zowel de investeringskosten als de exploitatie zullen door de lagere bezoekersaantallen wijzigen', schrijft de partij. 'Dan hebben we ook vergelijkingsmateriaal en kunnen we een gedegen besluit nemen', zegt EENLokaal-fractievoorzitter Luud Pieko.