advertentie

Meldpunt voor tips die fietsen fijner maken

Venlonaren kunnen vanaf vandaag meedenken over manieren om fietsen in Venlo fijner en praktischer te maken. D66 heeft een meldpunt geopend.

'Door met de mensen in gesprek te gaan op straat en aan de deur, hebben we ontdekt dat er nog een hoop verbeterpunten zijn als het gaat om fietsen in de gemeente', vertelt Remy Maessen, steunfractielid D66. 'We hebben zelf natuurlijk een hoop ideeën, maar de inwoners kunnen ons hier goed bij helpen.'

Kwestie van slim zijn

De eerste reacties komen al binnen bij het online meldpunt. Deze ideeën worden besproken tijdens overleg van de partij. Zodra hier duidelijke plannen uit ontstaan, wordt het voorgelegd aan de gemeente. 'We zijn uiteraard op de hoogte van de financiële situatie van de gemeente. Het gaat om weloverwogen en voorzichtige investeringen. Daarom willen we beginnen met kleine veranderingen, zoals een fietspad vrijliggend maken. Wanneer ergens al een straat wordt opgebroken voor andere doeleinden, kunnen we gelijk iets veranderen aan de fietsvoorziening. Het is een kwestie van slim zijn', zegt Maessen.

De provincie

Toch heeft de partij naast de kleine aanpassingen ook grotere plannen. 'Als je kijkt naar de kaart van Nederland waarop snelfietspaden staan aangegeven, is Noord-Limburg duidelijk ondervertegenwoordigd', vertelt Maessen. D66 Venlo wil dat veranderen en de provincie hierbij betrekken. 'De provincie is positief, maar dit soort plannen zijn ingewikkeld', voegt hij toe. 'Het is een kwestie van tijd.'

Momenteel heeft de partij enkel nog ideeën. D66 wil eerst de reacties van de Venlonaren afwachten en deze gebruiken om uitvoerbare plannen op tafel te leggen.

advertentie

Lees ook deze artikelen