advertentie Miso Oriental Header

Een lange rij voor doos met courgettes, tomaten en sla

De sluiting van horecazaken in verband met het coronavirus heeft ook grote gevolgen voor leveranciers. Zoals bijvoorbeeld het Venlose bedrijf De Greunteboer.

Zijn groente en fruit zou vandaag eigenlijk op de menukaart van horecazaken staan. Maar met het sluiten van de horeca restte ondernemer Kevin Geurtjens weinig andere keus dan zijn voorraad voor een habbekrats te verkopen.

Weggooien of verkopen

Dus is het deze dinsdag druk bij De Greunteboer. Toch een beetje een vreemde gewaarwoording bij een bedrijf dat normaal alleen groente bezorgt. Aan de andere kant, wat is in tijden van het coronavirus nog normaal? 'Afgelopen zondag kwamen de bestellingen voor maandag nog gewoon binnen, maar na de persconferentie zondagmiddag was alles voorbij. Dan sta je voor de keuze: de voorraad weggooien of  proberen te verkopen. Het werd verkopen, zo helpen we nog mensen en hebben we er zelf ook nog wat aan', zegt Geurtjens. 

Lege koelcel

Voor tien euro mogen kopers een doos met groente en fruit vullen. Daarmee is het bedrijf zeker niet uit de kosten, maar het is in ieder geval beter dan niets. 'Een uur nadat we maandagmorgen het bericht hadden geplaatst dat we vandaag onze voorraad gingen verkopen, stonden er al mensen voor deur', zegt Geurtjens. 'Ik denk dat er maandag al zo'n 150 mensen langs zijn geweest.' Vandaag waren bijna anderhalf uur nadat de deuren van het bedrijf open waren gegaan de laatste stuks groente verkocht en was de koelcel leeg. Het voedsel had alsnog een goede bestemming gevonden. Voor De Greunteboer rest net als voor zoveel ondernemers niets anders dan wachten op betere tijden.