advertentie Liedjesavond Blerick Header

Een derde van aangevraagde laadpalen wordt afgewezen

Ondanks de grote opgave die Venlo heeft om meer laadpalen te plaatsen, wordt een derde van alle verzoeken die bij de gemeente binnenkomen afgewezen.

Venlo moet in 2024 drie keer zoveel laadpalen hebben als nu. De afgelopen twee jaar zijn er 66 laadpalen met ieder twee laadpunten aangevraagd bij de gemeente. 19 van deze aanvragen werden afgewezen, drie zijn er geannuleerd en eentje is on hold gezet. 42 palen kregen wel groen licht en zijn daadwerkelijk geplaatst, of staan op de planning om binnenkort geplaatst te worden.

Redenen voor afwijzing

Er zijn verschillende redenen waarom een aangevraagde laadpaal wordt afgewezen. Het kan bijvoorbeeld dat er binnen 300 meter al een laadpaal aanwezig is. Ook kan blijken dat de aanvrager een eigen terrein of oprit heeft, waardoor hij geen gebruik hoeft te maken van een laadpunt op openbaar terrein. Op bepaalde plekken kan het tot slot technisch of verkeerskundig niet mogelijk zijn om een paal te plaatsen.

Strategische kaart

Volgens de gemeente toont de grote hoeveelheid afwijzingen het belang van een strategische kaart aan, die van tevoren al aangeeft wat geschikte plekken voor laadpalen zijn in de gemeente. ‘Dit moet de slagvaardigheid van de gemeente bij het plaatsen van laadpalen versterken’ zegt beleidsmedewerker Ward Stevens.