advertentie

'Duitslandhuis' lonkt naar Bibliotheek Venlo

De Bibliotheek Venlo is de beoogde locatie voor het zogenaamde Duitsland-Nederland huis. Daarover lopen momenteel gesprekken tussen de gemeente en het biebbestuur.

Het Duitsland-Nederland huis is een initiatief van werkgroep De Grens. De werkgroep die bestaat uit raadsleden deed onderzoek naar het verbeteren van de samenwerking met Duitsland. Een van de aanbevelingen is dus het Duitsland-Nederland huis dat een plek voor ontmoeting en informatievoorziening moet worden.

Begroting

'De afgelopen tijd hebben we verschillende locaties bekeken waarbij ook nadrukkelijk naar Duitsland is gekeken', zegt werkgroepvoorzitter Hay Janssen. 'De bibliotheek is overgebleven als meest concrete optie. De bal ligt nu bij het college.' Dat het stadsbestuur werk maakt van de voorziening blijkt uit het feit dat in de begroting voor de komende twee jaar 20.000 euro is uitgetrokken voor de voorziening. 

Sessies

In samenwerking met de bibliotheken van Venlo en Krefeld wordt volgend jaar in ieder geval gestart met bijeenkomsten die inhaken op de verschillen tussen de Nederlandse en Duitse overheid. 'Want juist in het openbaar bestuur zijn de verschillen tussen beide landen groot', zegt Frans Aerts die lid is van de werkgroep. 'We gaan sprekers uitnodigen die in interactieve sessies mensen wegwijs maken in het leggen van contacten en opbouwen van relaties.' 

advertentie

Lees ook deze artikelen