advertentie

Drukste Duitse dag lijkt dit jaar reguliere maandagmiddag

De Duitse kooptoeristen zijn vandaag massaal thuis gebleven op wat normaal de drukste Duitse dag van het jaar is. Volgens de veiligheidsregio was het in de koopcentra ongeveer net zo rustig als op een reguliere maandagmiddag.

Karfreitag is normaal voor veel Duitsers een dag waarop ze massaal naar Venlo komen. Vandaag niet. Daarmee gaven ze gehoor aan de oproep van zowel de Duitse als de Nederlandse overheid om zoveel mogelijk thuis te blijven en niet de grens over te gaan om inkopen te doen.

Ontmoedigingsbeleid

Sinds donderdag controleert de marechaussee aan de grens. Duitsers die geen dringende reden hebben om naar Nederland te komen krijgen het verzoek om terug te gaan. De meeste mensen keerden dan ook om. De Veiligheidsregio Limburg-Noord meldt dat er vandaag al minder mensen vanuit Duitsland naar Nederland wilden dan gisteren.

Ook de komende dagen blijft de marechaussee ontmoedigen aan de grensovergangen. Ook blijft de maatregel van kracht dat ondernemingen gesloten kunnen worden als het toch te druk wordt. Na de ervaringen van gisteren en vandaag is de verwachting dat dit niet nodig gaat zijn.

advertentie

Lees ook deze artikelen