advertentie Obesitas

Drie auteurs presenteren boek met Venlose link

Babyboomers, Tegelse familiegeschiedenissen en een moord in de Doolhof hebben op het eerste gezicht weinig met elkaar te maken, maar over alle drie de onderwerpen wordt binnenkort een boek gepresenteerd.

Gezamenlijke presentatie
In Tegelen wordt één gezamenlijke boekpresentatie gehouden voor de drie boeken die geschreven zijn door auteurs uit de gemeente. Hans Bos deed 25 jaar lang onderzoek naar de afstamming van Tegelse families en publiceert de resultaten daarvan in het boek 'Tegelse families in beeld'. Aan de hand van foto’s, stambomen en teksten brengt hij het verleden van ruim zestig Tegelse families in beeld.

Moord in Doolhof
Schrijver Willem Kurstjens tapt in zijn boek uit een heel ander vaatje. Hij schreef een thriller met de titel 'De Judasboom', met een moord in de Doolhof als uitgangspunt. Aan de boom waaraan Judas zich tijdens het passiespel ophangt, hangt een onbekende man.

Het derde boek
Hay Swinkels beschrijft in een serie columns ten slotte de babyboomgeneratie in het boek 'Babyboomers - my generation'. Swinkels schrijft met een knipoog over de generatie waartoe hij zelf behoort.

De presentatie is op zondag 18 november in ’t Zaelke in Tegelen.