advertentie Delta Fiber week 44-45

Dorpsraad Lomm wil van kunstwerk af

Het zonnebos in het midden van de rotonde op de Rijksweg N271 in Lomm moet als het aan de dorpsraad ligt een andere eigenaar krijgen. Momenteel is de dorpsraad eigenaar van het kunstwerk.

Het kunstwerk op de rotonde van de N271 staat er sinds de reconstructie van de weg anderhalf jaar geleden. Het betreft een stalen bos van bomen met zonnepanelen verwerkt in de bladeren. Het kunstwerk kwam tot stand met financiering van diverse partijen, waaronder de provincie Limburg en de gemeente Venlo. Het was een gift aan het dorp Lomm.

Onroerend goed

De dorpsraad in Lomm die het object in beheer heeft, wil van het kunstwerk af. Dit omdat de dorpsraad geen onroerend goed in bezit wil hebben en het onmogelijk blijkt het object te verzekeren. De gemeente Venlo wordt als het aan de dorpsraad ligt de nieuwe eigenaar van het kunstwerk. De provincie is als mede-financier al akkoord gegaan met de eigendomswisseling van het object.

Opbrengst

De gemeente Venlo laat in een reactie weten pas in mei te beslissen over het Lommse zonnebos. Wel is al duidelijk dat de opbrengst van de zonnepanelen terugvloeien naar het dorp Lomm.