advertentie

Doelwit criminele dreiging weigert medewerking politieonderzoek

De man die vanwege de criminele dreiging op de Bolwaterstraat de gemeente niet meer in mag, weigert mee te werken aan het politieonderzoek. 

Dat laat burgemeester Antoin Scholten weten na overleg met de 'driehoek': hoofdofficier van justitie en de politie.

Een 35-jarige Venlonaar mocht vanaf 1 januari twee weken niet in de gemeente verblijven. De burgemeester heeft hem een noodbevel opgelegd om te voorkomen dat de samenleving in gevaar komt.

Noodbevel verlengen

De bewuste man wordt bedreigd vanuit het criminele circuit. De ernst van de dreiging is zo serieus dat het noodbevel is opgelegd. De burgemeester overweegt dat noodbevel nu te verlengen. 

In een gezamenlijke verklaring laten burgemeester, politie en justitie weten: 'De driehoek is teleurgesteld in het feit dat de man geen medewerking wenst te verlenen aan het lopende onderzoek wat niet ten goede komt aan de situatie voor hemzelf en zijn omgeving.'


Zwaarbewapende agenten waren oudjaarsdag aanwezig op de Bolwaterstraat in het centrum. Een deel van de straat werd afgezet. Het winkelpand waar acties door criminelen werden verwacht, werd twee weken gesloten en dichtgetimmerd.

Geen aanhouding

Rechercheurs zijn druk bezig met onderzoek naar de dreiging en wie ervoor verantwoordelijk is. Op dit moment zijn er nog geen aanhoudingen verricht.

advertentie

Lees ook deze artikelen