Doek lijkt te vallen voor voetbalvereniging Kwiek Venlo

De toekomst van voetbalclub Kwiek Venlo is hoogst onzeker. Op verzoek van de club is de gebruikersovereenkomst voor sportpark Hagerhof beëindigd. De leden beslissen binnenkort over het voortbestaan van Kwiek.

Kwiek Venlo ontstond in 2012 uit een fusie van RKSV Venlo en SV Quick Boys ’31. De laatste periode waren er alleen nog twee seniorenteams actief. De vereniging kampte met financiële problemen en klopte daarom aan bij de gemeente voor ondersteuning.

Schulden

'De vereniging is niet meer in staat zijn financiële afspraken na te komen en heeft een schuld opgebouwd bij de gemeente en bij derden', schrijft het college van B&W in een brief aan de gemeenteraad. 'De vereniging acht zichzelf niet meer in staat dit probleem zelf op te lossen en concludeert hiermee dat een verder voortbestaan van de vereniging niet realistisch meer is.' Volgens de gemeente is in overleg besloten om de gebruikersovereenkomst voor de velden en accommodatie per 1 april 2021 te beëindigen, mede om de schulden niet verder te laten oplopen. Het gevolg is dat Kwiek geen gebruik meer kan maken van sportpark Hagerhof.

Geen nieuw onderkomen

Aangezien er nog slechts twee seniorenteams zijn, gaat de gemeente niet op zoek naar een nieuw onderkomen voor de club. Ook wordt er geen fusieproces opgestart. De gemeente blijft wel in gesprek met de vereniging om de ontstane situatie goed af te handelen en wil leden waar nodig ondersteunen bij het vinden van een nieuwe club. Die leden bepalen uiteindelijk of Kwiek definitief ophoudt te bestaan.