advertentie

Terugkijken: Nedinscoplein met Tegelse heldin en Lörk

In Nedinscoplein praatten we vanavond over de toekomst van de sportparken in de gemeente. De Tegelse heldin Pien Verhaag deed haar verhaal en Lörk presenteerde zijn eerste EP.

Sportparken

Het stadsbestuur wil sportclubs clusteren, omdat veel clubs nu velden over hebben. Deze week werd duidelijk dat de gemeenteraad deze maand nog geen besluit neemt over de toekomst van de sportparken, tot teleurstelling van wethouder Alexander Vervoort.

In Nedinscoplein reageren de voorzitters van SV Blerick en HBSV op dat laatste nieuws en zoomen we in op de situatie aan de Blerickse kant van de Maas. Als de plannen doorgaan en Hockeyclub Blerick met VHC en THC samengaat op sportpark Vrijenbroek in Venlo-Zuid, zou SVB naar Boekend verhuizen. HBSV mag in Hout-Blerick blijven.

Pieter van Vollenhoven-penning

Pien Verhaag kreeg woensdag de Pieter van Vollenhoven-penning voor haar heldhaftige optreden vorig jaar op het station in Roermond. Ze hielp daar een man die onwel werd en op het spoor belandde. De goede daad werd niet beloond, want na afloop bleek haar telefoon te zijn gestolen door een bekende van het slachtoffer.

Pien Verhaag is te gast om haar verhaal te doen samen met burgemeester Antoin Scholten, die namens de gemeente Venlo de onderscheiding aanvroeg.

Lörk

Reggae-/popband Lörk is terug in de studio en heeft zes nummers opgenomen die samen de eerste EP van de groep vormen. Die EP met de titel Bitter wordt bij ons gepresenteerd.

Presentator van Nedinscoplein is vandaag Harry Lucker. Zijn tafelgast is Nienke Nasserian.

advertentie

Lees ook deze artikelen