advertentie

Ans geeft al ruim 65 jaar gymnastiekles

Menig Venlonaar heeft van de 84-jarige Ans Vaes gymnastiekles gehad en nog steeds is ze volop actief. Haar motto is: een dag niet gesport is een dag niet geleefd en voorlopig wil ze van geen ophouden weten.

Vijftig jaar

Op zeventienjarige leeftijd haalde Vaes haar diploma om les te mogen geven.  De eerste vijftig jaar van haar loopbaan was ze verbonden aan gymnastiekvereniging Sparta en gaf ze door heel het land les in ritmische oefeningen, optredens en begeleidde ze wedstrijden. 

Op een leeftijd waar de meesten gewoon met pensioen gaan, ging Vaes zelf verder met geven van gymnastiek- en volleyballes. Dagelijks gaat ze naar de sportschool waar ze ook regelmatig wordt ingezet als sportinstructeur. Van pilates tot bodyshape, het maakt haar allemaal niet uit. Behalve zumba, daar is ze net te oud voor.

 

Rustiger aan doen

Op haar 84ste heeft ze besloten om het iets rustiger aan te gaan doen. Een aantal lessen, vooral in de avonduren, heeft ze afgestoten. Met de gymgroepen overdag wil ze de komende jaren zeker niet stoppen. Dit tot vreugde van de vaak op leeftijd zijnde deelnemers. 'De lessen van Ans geven ons zoveel plezier. Ze motiveert ons', aldus Jacqueline Huizenaar (80), actief deelneemster aan de les. 

Senioren

Elke vrijdag krijgt Huizenaar samen met vijftien andere senioren gymnastiekles in buurtcentrum D’n Dörpel in Venlo-Oost. Stoppen mag Vaes niet van haar. 'Ik denk dat de groep dan uitelkaar valt, iedereen komt speciaal voor de gymnastiekles van Ans Vaes.'

advertentie

Lees ook deze artikelen