advertentie

Deze week al kleinere weekmarkten in gemeente

De weekmarkten in Venlo en Tegelen zijn morgen weer open. Die van Blerick is vanmiddag al te bezoeken. Het gaat dan om markten die een stuk kleiner zijn van opzet, die alleen kramen met voedsel hebben en waar de veiligheidsmaatregelen in verband met het coronavirus gewoon van kracht zijn. 

'De organisaties hebben laten weten dat het mogelijk is een markt te houden', aldus een woordvoerder van de gemeente. 'Op dit moment zijn ondernemers dan ook druk bezig met het regelen van de inkoop want het is natuurlijk kort dag.' 

Restricties

De gemeente Venlo maakte gisteren al bekend de weekmarkten onder restricties weer toe te staan. Zo mogen er alleen etenswaren worden verkocht, moet er tussen elke marktkraam anderhalve meter afstand zijn en moet er tussen tegenovergelegen kramen vier meter afstand zijn. Als het kan, wordt er een grotere afstand gehanteerd. Verder is het verboden om op het marktterein eten en drinken te nuttigen en mogen ondernemers geen zit- en staangelegenheid creëeren. 

Genoeg ruimte

Grote vraag was alleen of het de marktondernemers op zo'n korte termijn zou lukken de markten deze week al te organiseren. Het antwoord is dus ja. Veiligheid blijft daarbij wel voorop staan en die hoeft op de weekmarkten ook niet in gevaar te komen. 'Doordat de markten kleinschaliger zijn is er genoeg ruimte', aldus de gemeentewoordvoerder. 

advertentie

Lees ook deze artikelen