advertentie Omroep Venlo open dag

Deze 25 Venlonaren zijn dit jaar verrast met een lintje

Dit jaar hebben 25 inwoners van de gemeente een koninklijke onderscheiding gekregen tijdens de lintjesregen. Zes vrouwen en negentien mannen, 23 Leden in de Orde van Oranje-Nassau en twee ridders.

Roland de Groot

Een van de twee ridders is de 41-jarige Roland de Groot uit Blerick. Hij is al bijna twintig jaar actief voor het Platform Sociale Zekerheid  Noord- en Midden-Limburg. Dat is een plek waar zieke werknemers, mensen die arbeidsongeschikt zijn en andere uitkeringsgerechtigden terecht kunnen met vragen en problemen. De Groot is onder meer spreekuurhouder en secretaris.

Ton Holthuijsen

De tweede kersverse Ridder in de Orde van Oranje-Nassau is Ton Holthuijsen uit Venlo. Hij is voorzitter van de stichting Burgerlijke Godshuizen, die zich inzet voor de zorg van armen en weeskinderen. De 79-jarige Holthuijsen heeft bovendien een grote staat van dienst bij verschillende organisaties in de tuinbouwsector en Rabobank Venlo en omstreken, waar hij bestuurslid en voorzitter was.

Wendelien Niessen-Hamans

Ook Wendelien Niessen-Hamans (79) uit Steyl is koninklijk onderscheiden. Sinds de jaren negentig is zij als vrijwilliger actief op locaties van De Zorggroep in Tegelen en het ziekentriduüm in Steyl. Ze ondersteunt de bewoners van De Nieuwe Munt bij het ontbijt, de lunch en recreatie-activiteiten.

Ber Vinken

Ber Vinken is 64 jaar en komt ook uit Steyl. Hij is onmisbaar als vrijwilliger van Sportclub Irene. Sinds 1984 is hij actief bij de club, lang in de rol van bestuurslid algemene technische zaken. De laatste tien jaar is hij bijna dagelijks op de club te vinden en is hij onder meer adviseur en degene die de klussenploeg aanstuurt. Vinken is nu Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Freek Kusters

In Boekend klonk er muziek voor de 53-jarige Freek Kusters. Hij is in het dorp betrokken bij carnavalsgezelschap De Worteleschrabbers (hij was prins, adjudant en vors), was bestuurslid bij de organisatie Boekend Events en actief bij voetbalvereniging RKBVC. 

Ruud Plum

Tegelenaar Ruud Plum is nu ook Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij was lang actief voor harmonie Sempre Avanti. De 67-jarige Plum is medeoprichter en voorzitter van stichting Uw Wijkbus, die vervoer verzorgt voor ouderen en mensen met een beperking. Ook voor het Tegels Informatie Punt en wijkraad de Noordkern zet hij zich in.

Jack Schatorjé

Jack Schatorjé (69) uit Venlo kreeg zijn lintje onder meer vanwege zijn vrijwillige inzet voor vastelaovesgezelschap Jocus. Daar maakte hij deel uit van de Joekscommissie, het Hofbalcomité en was hij belangrijk voor de jeugdvastelaovend. Schatorjé was ook vrijwilliger bij de Joeks Jagers en hockeyclub Groen Wit.

Marianne Schreurs-Christis

Marianne Schreurs-Christis (66) is sinds 1995 bestuurslid van de dorpsraad in Hout-Blerick. Tot 2019 verzorgde ze de dorpskrant. Schreurs-Christis is lid van de werkgroep die in het dorp allerlei activiteiten organiseert over klimaat, met als resultaat onder meer een Hout-Blericks klimaatakkoord.

Paul Koetsenruijter

De 67-jarige Paul Koetsenruijter uit Blerick mag zich sinds vandaag Lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen. De onderscheiding heeft hij te danken aan zijn inzet voor het Franciscuskoor. Als voorzitter maakte hij van het kerkkoor en op zichzelf staande vereniging. Koetsenruijter was in het verleden ook actief voor het Festival Religieuze Muziek.

Paul Lenders

Blerickenaar Paul Lenders was tot vorig jaar vijftien jaar voorzitter van SV Blerick. Hij is nog altijd actief voor de voetbalclub, onder meer als vicevoorzitter. De 59-jarige Lenders zet zich al dertig jaar in voor carnavalsvereniging De Wortelepin. Daar was hij een van de oprichters van de jeugdafdeling.

Mart Lemmen

Mart Lemmen is vrijwilliger bij het Toon Hermans Huis in Venlo en heeft een grote staat van dienst bij atletiekvereniging Scopias (en daarvoor atletiekvereniging Tegelen). Ruim vijftig jaar later is de Tegelenaar nog altijd actief voor de mede door hem opgerichte joekskapel De Wakkere Makkers. De 74-jarige Lemmen is bovendien mantelzorger.

Noud Linders

Een koninklijke onderscheiding is er ook voor Noud Linders (73) uit Blerick. Al een halve eeuw is hij vrijwilliger bij de Jongerenkerk in Venlo. Hij bezoekt onder meer zieken en ouderen en helpt bij de collecte. Linders is daarnaast vrijwilliger bij zorgcentrum De Meeuwbeemd en bij Emmaus Feniks.

Ger Gerards

Ook een lintje voor Ger Gerards (74) uit Tegelen. Hij is al lange tijd vrijwilliger bij de Tegelse Hofzangers en carnavalsvereniging D’n Oeles, waar hij een van de oprichters was van de jeugdafdeling. Bij de locatie De Nieuwe Munt van De Zorggroep organiseert hij activiteiten voor bewoners en ziet hij sinds de coronapandemie toe op de veiligheid.

Wiel Rutten

Lid in de Orde van Oranje-Nassau is ook Arcenaar Wiel Rutten (79). Hij is vrijwilliger bij open inloop De Schans, waar hij kookt en activiteiten organiseert. Hij richtte een vervoersdienst op waardoor ouderen gebracht en gehaald kunnen worden. In het verleden was hij in Arcen actief in de vastelaovend (onder meer als vors van De Keieschieters), bij voetbalclub DEV en bij de Koninklijke Harmonie (onder meer als voorzitter).

Gilbert Idink

In Blerick is er ook een lintje voor Gilbert Idink, jarenlang vrijwilliger van voetbalclub SV Blerick en carnavalsvereniging De Wortelepin, waar hij in 2009 prins was. Hij zette zich in voor Stichting BlariaCultura, die onder meer Marcato Mondial organiseerde en het Venlose CDA. Sinds een paar jaar is de 50-jarige Idink voorzitter van Showorkest Harmonie Fortissimo.

Ger Schloesser

En dan is er Ger Schloesser uit Arcen, een van de drijvende krachten achter biljartvereniging Inaborg in het dorp. Hij is bovendien oprichter en vrijwilliger van het Roparun Team Arcen. In het verleden was de 63-jarige Schloesser onder meer als bestuurslid actief bij kindervakantiewerk en bij de sfeermarkten in Arcen. Ook hij is door de koning benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Wiel Oehlen

Wiel Oehlen uit Tegelen is verantwoordelijk voor het beheer van openluchttheater De Doolhof. Hij is medeoprichter van de stichting die over het theater gaat, was een paar jaar voorzitter en is nu al jaren bestuurslid technische zaken. In die rol stuurt hij vrijwilligers aan en verricht hij zelf onderhoudswerkzaamheden. De 76-jarige Oehlen verzorgt ook rondleidingen door De Doolhof.

Nelly Hauser-Mulders

De 75-jarige Nelly Hauser-Mulders staat al decennialang klaar voor de mensen in Velden. Daar was ze vrijwilliger voor de Hartstichting en kindervakantiewerk. Ze helpt bij verschillende collectes, is vrijwilliger bij de KBO-afdeling in Velden en is mantelzorger van drie mindervalide vrouwen, onder wie haar buurvrouw en buurmeisje. Dat alles is goed voor een lintje.

Nettie Engelen-Janssen

Nettie Engelen-Janssen (70) uit Tegelen heeft er jarenlang veel aan gedaan om ouderen te leren werken met computers, tablets en smartphones. Ze is namelijk oprichter van SeniorWeb Tegelen. Sinds 2014 is ze bovendien als vrijwilliger actief bij het Wereldpaviljoen in Steyl en in 2016 richtte ze seniorenvereniging Jongeren van Vroeger op. Nu is ze Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Jos van Maasakker

Diezelfde onderscheiding kreeg Jos van Maasakker uit Tegelen, die zich al decennia inzet voor de samenleving. De 82-jarige Van Maasakker zat (of zit nog) in het bestuur van de Tegelse Hofzangers, stichting De Witte Kerk, de Tegelse Lawn Tennis Club, Veilig Verkeer Nederland district Limburg en stichting Katholiek Onderwijs Tegelen-Oost. 

Brigitte Borghaerts

Ook Brigitte Borghaerts (68) uit Steyl kreeg bezoek van burgemeester Antoin Scholten. Zij is al jaren kinderrechtenactivist. In die rol zet ze zich in voor kinderen die in asielprocedures tussen wal en schip vallen. Door haar inzet worden uitzettingen voorkomen. Als deskundige is ze een vraagbaak voor juristen, advocaten, belangenorganisaties en politici.

An Tagage-Titulaer

De Venlose An Tagage-Titulaer (83) ondersteunt en begeleidt hulpbehoevenden. Dat doet ze al sinds de jaren zeventig bij de Algemene Hulpdienst Venlo-Blerick. Ook is ze vrijwilliger bij De Beerendonck en De Zonnebloem. In het verleden was Tagage maaltijdbezorger voor Tafeltje Dekje.

Paul Lucker

Paul Lucker uit Belfeld is sinds 1975 actief voor het Rode Kruis in het dorp, inmiddels voortgezet als stichting EHBO Belfeld. Hij is EHBO’er bij evenementen en geeft lessen. Een belangrijke rol speelde hij tijdens het hoogwater in de jaren negentig. Lucker is daarnaast vrijwilliger bij Dansgroep Tegelen en de MA-Run, de zijspanrit voor mensen met een beperking.

Math Vaassen

Ook een onderscheiding voor Math Vaassen uit Belfeld. In de jaren tachtig was hij kerkmeester bij de parochie Sint Urbanus. Daarna werd hij actief voor Belfelds mannenkoor de Mal-Maaszengers en kerkelijk zangkoor Sint Urbanus. Ook is de 79-jarige Vaassen aanspreekpunt voor bewoners en woningcorporatie als huisbewaarder bij Vereniging van Eigenaren ‘t Bolveld.

Huub Beeren

Venlonaar Huub Beeren (67) radioproducer, podcastmaker en presentator bij Omroep Venlo. Ook voor de Seniorenomroep Venlo zet hij zich in als programmeur en presentator. Beeren is sinds 1980 betrokken bij vastelaovesvereniging De Wien en is sinds 2006 vrijwilliger bij woonzorglocatie Auxiliatrix.

Lintjesregen op Omroep Venlo

Omroep Venlo zendt op Koningsdag een speciaal programma uit over de lintjesregen. Daarin komen alle gedecoreerden voorbij, een aantal ook met interview. De uitzending over de Lintjesregen 2022 is woensdag vanaf 17.30 uur te zien op Omroep Venlo.
advertentie Omroep Venlo open dag
Plannen voor bankwinkel in Venlo
NIEUWS

Plannen voor bankwinkel in Venlo

NIEUWS

Plannen voor bankwinkel in Venlo

Als het aan Geldmaat ligt komt er een bankwinkel op de Maasstraat in Venlo. Een bankwinkel is een plek waar mensen terechtkunnen voor het opnemen en storten van bankbiljetten en munten en waar sealbagautomaten aanwezig zijn.

Armoedige keuzes
COLUMN

Armoedige keuzes

Op de radio was een speciale Troonrede-uitzending. Een verslaggever was bij de voedselbank in Rotterdam. Armoede was immers hét thema.

Venlose thuiszorgorganisatie terug na hulp in Marokko
NIEUWS

Venlose thuiszorgorganisatie terug na hulp in Marokko

De Venlose thuiszorgorganisatie Oumnia Zusters is terug in Venlo na vier dagen hulp verlenen in het door een aardbeving getroffen Marokko. Zes verpleegkundigen konden daar onder meer medische zorg verlenen.

Voedselbank waakzaam met wintermaanden op komst
NIEUWS

Voedselbank waakzaam met wintermaanden op komst

Het aantal gezinnen dat gebruik maakt van de Voedselbank Venlo is stabiel en toch blijft de nieuwe voorzitter Stephan Lesterhuis alert. Vorig jaar was er in de winter een grote stijging te zien.

Fietser gewond na val op Casinoweg
112

Fietser gewond na val op Casinoweg

Een fietser is vanavond gewond geraakt bij een ongeluk op de Casinoweg in Venlo. Het slachtoffer kwam ten val bij een wegversmalling.

Actiegroep demonstreert bij Villa Flora tegen groei Greenport
NIEUWS

Actiegroep demonstreert bij Villa Flora tegen groei Greenport

Actiegroep Behoud de Parel en omwonenden van Greenport Venlo hebben donderdag geprotesteerd bij Villa Flora. Dat gebeurde tijdens een werkbezoek van gemeenten en provincie aan Ontwikkelbedrijf Greenport Venlo.

advertentie Omroep Venlo open dag
Voedselbank waakzaam met wintermaanden op komst
NIEUWS

Voedselbank waakzaam met wintermaanden op komst

Het aantal gezinnen dat gebruik maakt van de Voedselbank Venlo is stabiel en toch blijft de nieuwe voorzitter Stephan Lesterhuis alert. Vorig jaar was er in de winter een grote stijging te zien.

Fietser gewond na val op Casinoweg
112

Fietser gewond na val op Casinoweg

Een fietser is vanavond gewond geraakt bij een ongeluk op de Casinoweg in Venlo. Het slachtoffer kwam ten val bij een wegversmalling.

Actiegroep demonstreert bij Villa Flora tegen groei Greenport
NIEUWS

Actiegroep demonstreert bij Villa Flora tegen groei Greenport

Actiegroep Behoud de Parel en omwonenden van Greenport Venlo hebben donderdag geprotesteerd bij Villa Flora. Dat gebeurde tijdens een werkbezoek van gemeenten en provincie aan Ontwikkelbedrijf Greenport Venlo.