DENK doet mee in Venlo en gaat voor twee zetels

De partij DENK doet volgend jaar mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Venlo. Afdelingscoördinator Selim Özçelik geeft aan dat de partij voor minimaal twee zetels wil gaan.

3,4 procent

De afgelopen weken heeft het hoofdbestuur van de partij de verkiezingsresultaten van de Tweede Kamerverkiezingen geanalyseerd. Vervolgens is er groen licht gegeven voor een Venlose afdeling van DENK. De partij van Farid Azarkan en Tunahan Kuzu behaalde vorige maand in Venlo 1.840 stemmen, zo'n 3,4 procent van het geheel. Daarmee was DENK de negende partij in Venlo.

Speerpunten

Özçelik noemt het belangrijk dat het geluid van DENK niet alleen landelijk maar ook lokaal te horen is. Speerpunten zijn volgens hem net als in Den Haag de aanpak van racisme en discriminatie en specifiek voor Venlo het woningbeleid. 'Maar het verkiezingsprogramma moet nog worden geschreven.'

De werving van potentiële kandidaten is inmiddels gestart. Venlonaar Özçelik, die in 2019 op plek vijf stond op de DENK-lijst bij de verkiezingen voor Provinciale Staten, hoopt zelf ook op een mooie plek op de lijst.