VVV-Venlo

Den Bosch blijkt medicijn voor kater VVV

Na de recordnederlaag tegen Ajax (0-13) kon VVV het zelfvertrouwen weer een beetje opkrikken tegen Den Bosch. En dat deed de ploeg: VVV won de bekerpot met 4-2.

Fans staken de spelers voor aanvang nog een hart onder de riem vanwege die extreem pijnlijke uitslag van een drie dagen eerder. Met fakkels, rookbommen en spandoeken lieten VVV-supporters hun steun aan de selectie blijken. Toch sorteert de steun niet meteen het gewenste effect en lijkt VVV verder te gaan waar het zaterdag eindigde. Toen vlogen de doelpunten om de oren van de geelzwarten. Aan het eind van de eerste helft laat doelman Delano van Crooij een voorzet door de handen glippen: 0-1. De gedachten van de spelers kunnen niet anders dan even terug zijn gegaan naar zaterdag.

Herstel

Toch weet VVV zich na de rust te herpakken. De ploeg van trainer Hans de Koning zet de achterstand op tijd van drie minuten om in een voorsprong. Arias (1-1) en Giakoumakis (2-1) zijn de doelpuntenmakers. Als de Griekse spits krap een kwartiertje later de 3-1 maakt uit een strafschop lijkt de wedstrijd gespeeld, maar het wordt toch nog spannend als de nummer zestien van de Keuken Kampioen Divisie zo’n tien minuten voor tijd de aansluitingstreffer (3-2) maakt.

Opluchting

Wat volgt zijn enkele hachelijke momenten voor het doel van keeper Van Crooij, maar die lopen allemaal goed af. Als Pachonik in de laatste minuut zorgt voor de 4-2 kan VVV opgelucht ademhalen. De ploeg bekert door, maar nog belangrijker: de kater van de 0-13 is er iets minder door geworden.