advertentie VieCuri Mooi

Definitief groen licht voor Kwaakerrun in 't Ven

Achthonderd wandelaars en vijfhonderd hardlopers doen komend weekend mee aan de Kwaakerrun in 't Ven. De organisatie heeft de vergunning voor het evenement binnen.

De Kwaakerrun neemt een groot aantal maatregelen om alles veilig te laten verlopen. Die veiligheidsprotocollen werden in de zomer al positief beoordeeld door politie, brandweer en Veiligheidsregio Limburg-Noord. Het wachten was nog op de vergunning van de gemeente. Het oplopende aantal coronabesmettingen de afgelopen weken zorgde voor onzekerheid, maar dinsdag kwam de vergunning dan toch binnen.

Eindelijk weer

Volgens directeur Wim Lensen van de Venloop zijn veel deelnemers blij dat er eindelijk weer iets georganiseerd mag worden. Wethouder Sjors Peeters verricht zaterdag en zondag de starthandeling. De wandelaars starten zaterdag in vier groepen. Zondag zijn er 's ochtends kinderlopen en vervolgens hardloopafstanden van 5 en 10 kilometer.

Maatregelen

De organisatie van de Kwaakerrun kondigde eerder al aan een groot aantal maatregelen te nemen. Zo zijn er geen kleedruimtes en douches beschikbaar, deelnemers kunnen alleen in de buitenlucht een tas met spullen afgeven. Er wordt gewerkt met stippen in de startvakken, zodat er voldoende afstand wordt bewaard. Ook starten er niet te veel mensen tegelijk. Medailles worden niet overhandigd maar liggen klaar. De organisatie wil het publiek zo goed mogelijk verdelen over het parcours en werkt zo min mogelijk met hekken om opstoppingen te voorkomen. Op zaterdag zijn er geen activiteiten na de finish, op zondag is er alleen een huldiging per categorie.