advertentie Blauwwater Header

Terugkijken: Nedinscoplein over sportvisie en theater

De sportvisie zorgde deze week voor veel discussie in de gemeenteraad en daarbuiten. Ook in Nedinscoplein ging het over de toekomst van de Venlose sportclubs.

Sportverenigingen

Met fractievoorzitters Hay Janssen (PvdA) en Marianne Steenmetz (VVD) bespreken we de actualiteit. Voetbalclubs en politici zijn bang dat er na de beoogde verhuizing een tweedeling ontstaat tussen witte en zwarte clubs. Tegelijkertijd is de clustering van de drie hockeyclubs op sportpark Vrijenbroek de eerste essentiële stap om de carrousel op gang te brengen. De clubs willen medio 2020 verhuizen, maar kregen onlangs te horen dat het de vraag is of dat dan al lukt.

Wie is baas?

De Venlose Karlijn van Kruchten is een van de acteurs in de voorstelling Wie is baas?. Die is geschreven door leerlingen uit 3 vmbo in de Bijlmer. Het stuk gaat over de gevolgen van ons koloniale verleden op de jongeren van nu en is op 6 november te zien in Theater De Garage.

Gé Titulaer

Muziek is er van Gé Titulaer, die volgende week in De Maaspoort staat met het Concert Tegen Eenzaamheid. In de historische rubriek Ik weit nog good aandacht voor de bombardementen op Venlo.

Nedinscoplein is vanaf 17.30 uur te zien op Omroep Venlo.