advertentie VieCuri Mooi

De Venloop is meer dan alleen die halve marathon

24.000 lopers kwamen zondag in actie tijdens de Venloop. Behalve aan de start van de halve marathon verschenen ook duizenden mensen aan de start van de 10 kilometer, 5 kilometer, G-loop en de verschillende jeugdlopen. 

Blind

De jeugdlopen hadden deze editie wat minder geluk met het weer, maar dat deed niets af aan het enthousiasme van de deelnemers. Bij de start van de van de vijf kilometer verscheen Tegelenaar Marc Marcelissen. Omdat hij blind is rent hij met zijn buddy Tanja Wanten, beide lopers zijn met een lintje aan elkaar verbonden. Dat klinkt nu wellicht nog vreemd. 'Maar running blind is gelukkig steeds meer in opkomst' , weet Marcelissen.

Voorbereidingen

En wie zelf niet in actie kwam als loper, die had het wel druk met de voorbereidingen op het evenement. Zo waren de bewoners van de Blerickse Ruijstraat al vroeg uit de veren om de straat te versieren en als sfeerpunt in te richten. Voor kok Thijs Hendrickx was het ook doorwerken, hij zorgde ervoor dat het topveld behalve een lekkere vooral ook een voedzame maaltijd kreeg.