advertentie

De teen van Uchebo over de mammoetklus van Luhukay

Het debuut van Jos Luhukay als trainer van VVV verliep niet zoals menig Venlonaar gewenst had. De 2-1 nederlaag tegen PEC Zwolle vergroot de zorgen in De Koel.

Nog zeven wedstrijden en dus 21 punten zijn er te behalen voor VVV. Rood omcirkeld in iedere agenda is speelronde 34: VVV-FC Emmen.

Blessures

Dat Luhukay slechts drie dagen had om VVV klaar te stomen voor zijn eerste wedstrijd maakt dat de voorbereiding niet optimaal was. 'Ze hebben nu twee weken om er patronen in te slijpen en te zorgen dat iedereen fit wordt. Dan wacht Groningen-thuis', analyseert Qasim Hakim. 'Maar iedereen fit krijgen is al een hele opgave', gaat hij verder. 'De afwezigheid van Machach, Shabani en Christos Donis zorgde dat er te weinig aanwas was richting Giakoumakis. Dan zie je dat het hem alleen niet lukt.'

Laatste speelronde

Toen het VVV in januari nog voor de wind ging, werd er al gesproken over de laatste speelronde. Dan wacht de thuiswedstrijd tegen de huidige nummer zeventien, FC Emmen. Een ploeg die in januari al dood en begraven was maar inmiddels slechts zeven punten achter VVV staat. 'Als ze nu tegen elkaar zouden spelen wint Emmen', concludeert Hakim. De huidige zestiende plek zou VVV een ticket geven voor de nacompetitie. En die ziet er dit jaar anders uit. Geen twee duels maar slechts één wedstrijd per ronde. 'En dat is geen voordeel, eerder een nadeel.' Toch heeft VVV nog zeven wedstrijden om ook nacompetitie te ontlopen. Op zaterdag 3 april de eerste van zeven, thuis tegen FC Groningen.

De nieuwste aflevering van de Teen van Uchebo is te beluisteren via de bekende podcast-apps en deze site.