Europese dromen in De teen van Uchebo

Toen Joey Steegh en Maarten Bastiaens even na half vier klaar waren met de nieuwste aflevering van De teen van Uchebo wist nog niemand van het aanstaande vertrek van Hans de Koning af. Dat mocht de pret niet drukken, want er is genoeg te bespreken met het tweeluik met Vitesse op het programma.

Hans de Koning vertrekt aan het einde van dit seizoen bij VVV. Handhaving zou het afscheid glansrijk maken. Een bekerfinale en Hans de Koning voegt een extra hoofdstuk toe aan de Venlose geschiedenis. Daarvoor moet er volgende week dinsdag eerst gewonnen worden van Vitesse. En dat terwijl er komende zaterdag ook al een wedstrijd tegen Vitesse op het programma staat.

Sterkste opstelling

Voor Joey Steegh bestaat er geen twijfel: 'Ik zou zaterdag echt niet met een B-elftal beginnen. Onderin de ranglijst komt alles dicht bij elkaar, je kunt nu geen risico's nemen.' Dinsdag staat dus de halve finale op het programma. Menig Venlonaar zal wegdromen bij het idee dat er een mogelijkheid bestaat dat VVV dit seizoen de KNVB-beker wint. Een ticket voor Europees voetbal ligt dan in het verschiet. Dromen van wedstrijden bij Sheriff Tiraspol en BATE Borisov komen voorbij. Maar op weg daarnaartoe moet er dus eerst worden gewonnen van Vitesse.

De nieuwste aflevering van De teen van Uchebo is te beluisteren via deze website en de bekende apps.