advertentie

De markten in Venlo blijven gesloten

De weekmarkten in de gemeente Venlo gaan voorlopig niet door. Burgemeester Antoin Scholten besloot de markten twee weken geleden te verbieden en komt daar niet op terug.

Die mogelijkheid was er wel. In de nieuwe noodverordening die sinds vrijdag geldt, staat dat markten die uitsluitend bestaan uit foodkramen kunnen worden toegestaan. Of dat ook daadwerkelijk gebeurt, bepaalt iedere burgemeester voor zijn eigen gemeente.

Ondoenlijk

Scholten houdt dus vast aan het verbod. De burgemeester gaf eerder deze maand al aan dat het bij een weekmarkt ondoenlijk is om de afgesproken regels in de praktijk te brengen. Daarbij doelde hij op de maatregelen van het kabinet, die onder meer voorschrijven om niet met te veel mensen bijeen te komen en anderhalve meter afstand van elkaar te houden.

In de Duitse media is ook gecommuniceerd dat de markt niet plaatsvindt. Scholten wil voorkomen dat een gedeeltelijke herziening van het besluit toch weer zorgt voor toestroom van Duitse gasten. Daarnaast schept dit besluit duidelijkheid, omdat het geldt voor alle markten in de gemeente.

advertentie

Lees ook deze artikelen