advertentie

De Krijger is weer terug op zijn vertrouwde plek

De Krijger staat sinds zaterdagmiddag weer op zijn oude vertrouwde stekkie aan de Maas.

De terugkeer van de Krijger is mogelijk gemaakt door Jocus. In samenwerking met enkele sponsoren heeft de vastelaovesvereniging de Krijger teruggehaald naar Venlo als cadeau voor de Venlonaren. Jocus viert dit jaar het 16x11-jarig jubileum.

Het kunstwerk, dat officieel De Vreedzame Krijger heet, stond tot drie jaar geleden op de Kop van de Weerd. Rik van Rijswick, kunstenaar en maker van de Krijger, kon geen overeenstemming bereiken met de gemeente over de prijs. Tot verdriet van veel Venlonaren verdween het kunstwerk uit de stad.

Briefjes en slotjes

Volgehangen met afscheidsbriefjes van teleurgestelde Venlonaren, werd de Krijger over de Maas naar Beesel gebracht.

In de jaren dat de Krijger in Venlo stond, werden er ook liefdesslotjes aan het kunstwerk gehangen. De gemeente verwijderde die uiteindelijk, bang dat het gewicht de Krijger de das om zou doen. 

Via een livestream van Jocus TV was de terugkomst van het kunstwerk vanochtend op Facebook te volgen.

Op 11 november wil Jocus nog een kunstwerk aan de stad schenken. Dat is een grote haan van gerecyclede materialen zoals hout, plastic en glas. Het kunstwerk heet 'De Haan', is acht meter hoog en wordt eveneens gemaakt door Van Rijswick. De Haan komt aan de Keulsepoort te staan.

advertentie

Lees ook deze artikelen