De Koning: ‘Kijken waar we Heracles pijn kunnen doen'

Onder Hans de Koning pakte VVV zes punten in vier duels en heeft de club de goede lijn dus te pakken. Ook tegen Heracles Almelo gaat de ploeg voor de winst.

De Koning is terug van weggeweest. De hoofdtrainer is voldoende hersteld van zijn galblaasoperatie en staat sinds woensdag weer op het veld. ‘Wij willen weer voor de overwinning gaan. Ik vind dat de groep dat ook verdient. We moeten onszelf belonen en zorgen dat we de drie punten in huis houden', zegt De Koning in VVV TV.

Basiself

De kans lijkt klein dat VVV vasthoudt aan dezelfde basiself als tegen Heerenveen. ‘We moeten kijken waar we Heracles pijn kunnen doen. Daar hebben we wel een idee over, maar dat houden we nog voor onszelf’, zegt de trainer.

Evert Linthorst

Buiten de al langer geblesseerde Aaron Bastiaans beschikt VVV over een fitte en schorsingvrije selectie. De nu volledig wedstrijdfitte Evert Linthorst lijkt niet direct op een basisplaats te kunnen rekenen tegen Heracles. De Koning: ‘Het middenveld heeft de laatste weken goed gefunctioneerd.'

Kritiek

Hans de Koning reageert in VVV TV ook op de kritiek op het verdedigende spel tegen Heerenveen. Volgens de trainer was het de kracht van Heerenveen dat zijn ploeg niet aan voetballen toekwam. ‘Wij willen graag in de eredivisie blijven, of dat nu links- of rechtsom moet. Mensen zijn in Nederland zo snel kritisch. Ik geloof dat Mourinho zo de Champions League gewonnen heeft’, aldus De Koning.

VVV TV

Naast een vooruitblik op VVV-Heracles in VVV TV ook een korte terugblik op Heerenveen-VVV en Chris Kum stapt op de smoothiefiets in FC KERNgezond.

De wedstrijd tegen Heerenveen begint vanavond om 20.00 uur en is live te volgen via Omroep Venlo radio.