advertentie

De hogepriester is nu de geschiedschrijver van De Passiespelen

Hij was er vele jaren toeschouwer en stond bij De Passiespelen zelfs een editie als hogepriester op het toneel. Nu is Willem Kurstjens samen met Carel van Nisselroy de geschiedschrijver van het Tegelse theaterstuk.

Kurstjens en Van Nisselroy zijn de auteurs van het boek 'Passiespel en tijdgeest' dat een beeld geeft van de ontwikkeling van de Passiespelen door de jaren heen. Van het Sint Franciscus Openluchtspel in 1927 tot het openlucht totaaltheater uit 2021 met daarbij aandacht voor de ontwikkeling die het theaterstuk doormaakte en de rol die het speelt binnen de Tegelse gemeenschap.

Corona

Het boek wordt komend weekend officieel gepresenteerd en dat zal voor beide auteurs bijna als een opluchting voelen. Het coronavirus gooide namelijk niet alleen roet in de voorbereidingen van de nieuwste editie van de Passiespelen, ook beide auteurs werden in hun onderzoekswerk ernstig gehinderd door het virus. 

Belangrijke geschiedenis

Met de premièredatum van De Passiespelen in zicht, is nu ook het boek klaar. 'Daarmee is de voor Tegelen belangrijke geschiedenis van het theaterstuk vastgelegd', zegt John Raijer van de Heemkundige Kring Tegelen dat ervoor zorgde dat het boek wordt uitgegeven.