advertentie

De Greunteboer mag rechtstreeks aan consument verkopen

Het Venlose bedrijf De Greunteboer heeft toestemming gekregen van de gemeente om groente en fruit tijdelijk rechtstreeks aan de consument te verkopen.

Het bedrijf levert normaal aan de horeca, maar nadat de restaurants hun deuren op 15 maart moesten sluiten liep het aantal bestellingen snel terug. Direct na de horecasluiting verkocht de groenteleverancier de voorraad van dat moment al aan consumenten.

Twee verzoeken

Het Venlose college van B&W heeft vanochtend ingestemd met het verzoek van het bedrijf om tijdelijk rechtstreeks aan consumenten te verkopen. Wethouder Frans Schatorjé laat weten dat dit geen vrijbrief is voor andere bedrijven om hetzelfde te doen. De gemeente zal elk verzoek apart beoordelen, maar geeft wel aan mee te willen denken met ondernemers.

Bij het stadsbestuur kwamen tot nu toe twee van dit soort verzoeken binnen. Naast De Greunteboer heeft ook de Sligro een verzoek ingediend. Daar wordt nog naar gekeken.

Bekijk hieronder de reportage van twee weken geleden, toen De Greunteboer zijn voorraad al eenmalig aan consumenten verkocht. 

advertentie

Lees ook deze artikelen