De eerste Venlose vuurwerkvrije zone ligt in Zuid

De primeur is voor het gebied rond het complex Crescendo in Venlo-Zuid: daar wordt komende jaarwisseling de eerste Venlose vuurwerkvrije zone ingericht. Het werd maandag formeel bekrachtigd in een gesprek tussen het bewonersnetwerk Venlo-Zuid en burgemeester Antoin Scholten. 

De vertegenwoordigende organen van alle wijken en dorpen werden dit jaar aangeschreven met de vraag of er behoefte was aan zo'n vuurwerkvrije zone. Alleen in Venlo-Zuid gingen bewoners voortvarend met die vraag aan de slag. 'Een speciaal comité kwam met vijf mogelijke zones, vanwege tijdgebrek hebben we ons voor dit jaar beperkt tot een gebied', zegt voorzitter Ed Bastiaans. 

Proef

Burgemeester Scholten prees eerder het initiatief in Zuid. Het gaat nu om een proef op vrijwillige basis. 'Er komen borden te hangen met het verzoek geen vuurwerk af te steken. De bewoners van Crescendo zijn erg blij met dit initiatief', zegt Bastiaans. 'Afgesproken is dat we voor dit jaar met één vrijwillige vuurwerkvrije zone rondom Crescendo gaan beginnen. De gemeente zal zorgen voor de publicatie en de borden. Vanzelfsprekend zal er dan een evaluatie volgen om te bekijken hoe we dan verder gaan', laat een woordvoerder van de gemeente Venlo weten.