advertentie Viecuri Mooi

Daling coronabesmettingen zet voorzichtig door

Er zijn in de gemeente Venlo de afgelopen 24 uur 34 positieve coronabesmettingen geconstateerd. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM.

Het zou kunnen dat het daadwerkelijke aantal hoger ligt, vanwege een storing bij GGD'en. Door een ICT-probleem heeft het RIVM geen complete dataset ontvangen. Het RIVM schat het totaal aantal ontbrekende meldingen landelijk op duizend. Ontbrekende meldingen zijn morgen zichtbaar in de cijfers. 

Dalende lijn

Er is een duidelijke dalende lijn in het aantal coronabesmettingen in Venlo. Het totaal van deze week ligt op 81. Maandag kwamen er 22 meldingen binnen en dinsdag 25. In de hele vorige week meldde het RIVM 267 positieve testen. De week daarvoor waren dat er nog 328. 

Ziekenhuis

In VieCuri zijn sinds maandag twee coronapatiënten overleden. Sindsdien zijn veertien patiënten voldoende hersteld om naar huis te gaan. Het totaal aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen van VieCuri ligt woensdag iets lager dan woensdag (28 om 31), evenals het aantal patiënten op de intensive care (negen om tien).