advertentie

D66 kiest Remy Maessen als nieuwe lijsttrekker

De 33-jarige Venlonaar Remy Maessen is de nieuwe lijsttrekker van D66. Hij wil in de aanloop van de verkiezingen in 2022 'een fris geluid' laten horen.

Maessen is sinds 2019 actief als fractieondersteuner. Daarvoor was hij van 2018 tot 2019 gemeenteraadslid in Nijmegen en werkzaam op het Landelijk Bureau van D66 in Den Haag. In het dagelijks leven is hij werkzaam als communicatieadviseur bij de gemeente Venray.

Fris geluid

'De volgende verkiezingen worden heel belangrijk. Als we echt werk willen maken van duurzaamheid, onderwijs en betaalbare woningen, dan moet Venlo meer ambitie gaan tonen’, zegt Maessen in een schriftelijke verklaring. ‘We zijn bereid om verantwoordelijkheid te dragen, lef te tonen en toekomstgerichte keuzes te maken. Het is tijd voor een nieuw en fris geluid.'

Eén zetel

D66 bezet momenteel één zetel in de gemeenteraad van Venlo. De partij keerde in 2010 na vier jaar afwezigheid terug in de Venlose raadszaal. De huidige politiek leider Frans Aerts maakte in januari bekend na de verkiezingen van 2022 uit de politiek te stappen.