advertentie Truck support Header

Cycling Team Limburg wordt partner van Jumbo-Visma Academy

Amateurwielerclub Cycling Team Limburg wordt de officiële partner van de Jumbo-Visma Academy. Dat is de beloftenploeg van de profs van Jumbo. De samenwerking komt precies op het moment dat het talent Tijmen Graat de overstap maakt naar de beloften van Jumbo.

De samenwerking moet ervoor zorgen dat het gat tussen de wielerliefhebbers en de wielerprofs verkleint. Zo hoopt Jumbo-Visma dat het partnerschap met de Limburgse wielerclub de stap naar professioneel niveau laagdrempeliger maakt, stelt Jaap van Hulten van Jumbo-Visma Academy. 'Wij kunnen helpen om bijvoorbeeld het niveau van trainers op te krikken en goede aansluiting tussen verschillende categorieën kunnen realiseren. Uiteindelijk is het ook belangrijk om talenten die hier opduiken nog beter voor te bereiden op een eventuele profcarrière als ze dat zouden ambiëren.' 

Tijmen Graat

Een voorbeeld van zo'n stap richting de wielertop is Tijmen Graat. Hij zal vanaf januari de overstap maken naar het Jumbo-Visma Academy. 'Het is een grote verandering voor mij, maar wel echt een grote vooruitgang. Ik ga nu met professionele materialen en trainers aan de slag, dus ik ben ervan overtuigd dat het alleen maar beter kan gaan', concludeert het aanstormend talent. Peter Janssen van Cycling Team Limburg is in ieder geval blij met de samenwerking en zet tegelijkertijd de deur wagenwijd open voor nieuwe leden. 'We streven ernaar om per categorie zo'n 45 renners te krijgen.' Die ambitie kan door de samenwerking makkelijker nagestreefd worden, aangezien ze assistentie van Team Jumbo-Visma kunnen verwachten bij het geven van clinics op scholen.